Welkom op mijn site!

Welkom op www.PinaJones.net Dit is mijn BlogSite. In het balkje hierboven kun je op een onderwerp klikken voor desbetreffend blog van mij. Hieronder alvast een blog van mijn hand. Stemmen jullie straks na de 1e oficieele Top 2000 persconferentie  ook mee?  https://tinyurl.com/PinaJonesStemtVoorDeTop2000 

Veel plezier ermee! 

 

Anekdoten over Boudewijn Buch.

Kijk ook op:

 

https://www.youtube.com/PinaJones

 

 

Leuke anekdote:

In de nineties schreef ik Boudewijn Buch vaak aan. Op een gegeven moment had ik roze postpapier met mijn foto en adres erop gedrukt.

Ik typte toen eens, in die nineties, een brief op dat roze papier en spoot er toen eau de toilette op en verstuurde die naar de Vara  t.a.v. Boudewijn Buff (Dat Buff was een geintje van me) en de naam van zijn reisprogramma en tot slot ook nog de vermelding "Persoonlijk" in de linkerbovenhoek van de enveloppe.

Wie schetst mijn verbazing als een week later in Boud's column in de Nieuw Revu staat:

"De tijd van roze, geparfurmeerde, liefdesbrieven is helaas vergaan".

Volgens Eva Rovers kon ik dat wel als een antwoord van hem opvatten omdat hij best wel zo was.

Leuk he?

Tot zover de anekdote.

Toen ik naar de Bijenkorf ging in 1991, waar Boud signeerde, signeerde hij het boek: "Tikania" en toen ik het open sloeg zag ik ergens middenin in dat er Tìkanìa stond. Terwijl ik op een vriendin wachtte daar, die ook een boek  liet signeren, sprak ik dat dus uit die naam van boek zoals het middenin stond waar ik het opensloeg, met die streepjes op de 2 i's en Boud keek even op van het signeren. "Dàt is de juiste uitspraak" zei hij. "Ja dat zie ik" zei ik terug.

Erwina alias Pina Jones alias Miss Buff.

 

Hoe kom ik aan Miss Buff? Nou, het zit zo:

Boudewijn Buch was gek van Goethe, Goethe was gek van Charlotte Buff.

In de tijd dat Boudewijn nog leefde, schreef ik hem vaak aan en schreef op de enveloppen dan Boudewijn Buff, omdat hij zo gek was van Goethe.

Charlotte was ook gek van Goethe, dus was Boudewijn ook een beetje Charlotte Buff. (In mijn fantasiewereld van toen dan). Dus noemde ik hem Boudewijn Buff en omdat ik weer gek was van Boudewijn, noemde ik mij dan Miss Buff. Vandaar die bijnaam.

Een beetje onzin allemaal, natuurlijk, maar het verhaaltje is wel leuk.

 

 

 

 

Ik droom vaak dat Boudewijn Büch nog leeft. Steeds dezelfde droom:

Hij heeft dan zijn dood geënsceneerd/in scène gezet en leeft in een grot omdat hij moeite heeft met zijn beroemdheid. (Dat heeft hij ook wel eens bij "Barend en van Dorp" gezegd; Dat hij moeite met zijn bekendheid had).

Daarom verstopt hij zich in een grot en in mijn droom vind ik hem dan en is hij uiteindelijk toch wel weer blij dat hij een mens (ik) ziet.

Op het moment dat ik besef dat ik dan heel dichtbij Boudewijn sta en alles aan hem kan vragen wat ik wil dus of ik met hem op foto zou mogen wat mijn liefste wens was, word ik wakker!

Publicatie in de Margriet:

Dit is ook leuk: Recensie van "Goethe en geen einde" van Buch door Erwina: